Online bestellen met korting? Klik op het boek

Het spraakmakende boek ‘Vervelend dat ik stotter, maar niets te vertellen hebben is nog vervelender’, Bekende en minder bekende stotteraars over stotteren: interviews en portretten van Richard Heeres heeft positieve recensies ontvangen.

Dit boek is via deze website met korting te bestellen (€ 11,50 euro, inclusief portokosten) of via Bruna of Cosmox à € 12,50.

 

Recensie NBD Biblion, Ingrid van Otterlo (24-11-2011)

Hoe gaan bekende en minder bekende Nederlanders die stotteren, om met dit probleem? De auteur, zelf ook stotteraar, gaat in zijn goed geschreven boek in op de angst, de moed, het verdriet, de frustraties en de vele andere persoonlijke ervaringen en capriolen van enkele stotteraars.

Het boek bevat mooie, ontwapenende en eerlijke interviews met een zanger, hoogleraar, directeur van een bierbrouwerij, ondernemer, studieadviseur, politicus en actuaris. De met zwart-witfoto’s geïllustreerde interviews laten zien hoe deze mensen hun stotteren een plek hebben gegeven in hun leven en hoe zij een succesvolle carrière hebben weten te ontwikkelen. Hun verhalen getuigen van kracht en kunnen daarmee een voorbeeld zijn voor de 175.000 stotteraars die er in Nederland zijn. Tevens bevat het boek zestien stotterportretten van bekende mensen die stotteren, zoals Herman Finkers, Winston Churchill, Marilyn Monroe en Elvis Presley.

Dit prachtige boek is geschikt voor stotteraars en iedereen die – in werk of privé – de wereld van de stotteraar wil trachten te begrijpen. Het voorziet zeker in een behoefte. Met QR-codes voor toegang tot artikelen, filmpjes en interviews over en met stotteraars.

 

Recensie vaktijdschrift Logopedie & Foniatrie, Coen Winkelman (fragment, volledige recensie verschijnt binnenkort)

Richard Heeres brengt stotterende personages helder en boeiend tot leven in zeven interviews en zestien korte portretten, vaak geïllustreerd met biografische gegevens die het verhaal achter het stotteren extra perspectief geven.

Aldus bereikt Heeres zijn doelstellingen: medestotteraars laten delen in hun ups en downs tijdens en rondom het spreken, maar ook een bron van begrip en inspiratie bieden voor hun omgeving, (aankomend) logopedisten en anderen die benieuwd zijn naar wat er in de hoofden van stotteraars omgaat.

De individuele getuigenissen illustreren op een unieke wijze de grillige verschijnselen die ernstig en recidiverend stotteren kenmerken: elke persoon beleeft het op zijn/haar eigen manier en bewandelt een eigen weg om het stotteren te temmen.

 

Vermelding in taaltijdschrift Onze Taal, Raymond Noë (december 2011)

Stotteren veroorzaakt bij veel stotteraars een zekere angst om te spreken, maar heel veel van hen vinden een manier om die barrière te nemen. Hoe ze dat doen, is te lezen in ‘Vervelend dat ik stotter, maar niets te vertellen hebben is nog vervelender’.

Dit door ervaringsdeskundige Richard Heeres samengestelde boek bevat een groot aantal interviews en geschreven portretten, die laten zien hoe al dan niet bekende stotteraars met het probleem hebben leren omgaan. Onder de prominenten: Marilyn Monroe, Herman Finkers, Boudewijn Büch, Erben Wennemars en Peter te Bos.

 

In de media

Advertenties